Food Recepten

Pinhais Sardines

Gesorteerd op de beste kwaliteit, op smaak gebracht met verse ingrediënten en stuk voor stuk verpakt met de hand. Deze Portugese sardines van Pinhais zitten boordevol smaak en passie en dát proef je. Het merk Pinhais werd in 1920 opgericht door vier partners en is gedurende de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een bedrijf dat duurzaamheid niet uit het oog is verloren en haar recepten continu blijft perfectioneren.

Gelukkig kunnen we vanaf nu ook in Nederland van deze heerlijke visjes genieten!

De Portugese sardines zijn verkrijgbaar in vier heerlijke varianten. Lekker als hapje, door de pasta of op een stukje brood. Wil je meer inspiratie? Lees snel door voor meer leuke ideeën met de verschillende sardines uit blik.

 

Zoete aardappel toast met avocado spread en
Pinhais sardines in pikante olijfolie

  • Besprenkel wat zoete aardappel schijfjes met de olijfolie uit het blikje sardines en grill ze aan beide kanten in de gillpan.
  • Prak een avocado fijn en breng op smaak met een kneepje citroen, peper en zout.
  • Besmeer de zoete aardappel toasts met de avocado spread en verdeel de sardines hier overheen.
  • Voor nóg wat extra pit; strooi er wat piri piri flakes overheen.

Toast met tomatensalsa en Pinhais sardines in olijfolie

  • Rooster of grill wat sneetjes lekker brood.
  • Snijd een tomaat in blokjes, wat olijfjes doormidden en versnipper een kleine ui. Meng dit met wat citroensap, olijfolie uit het blikje sardines, peper, zout en verse peterselie.
  • Beleg het brood met de tomatensalsa en leg hier bovenop de sardines in olijfolie.

Gegrilde aubergine met yoghurtsaus en sardines in pikante tomatensaus

  • Snijd een aubergine in de lengte in plakken. Besprenkel ze met wat zuivere olijfolie en grill ze in een grillpan. Kruid met wat peper en zout.
  • Schep een eetlepel volle yoghurt op elke plak aubergine en verdeel de pittige tomatensaus uit het blikje sardines over de plakken.
  • Leg de sardines hier bovenop en maak af met wat granaatappelpitjes.

Komkommersalade met sinaasappel, avocado en Pinhais sardines in tomatensaus

  • Meng komkommer-, sinaasappel- en avocado schijfjes met wat dunne plakjes radijs, munt, peper en zout.
  • Verdeel hier overheen de sardines in tomatensaus en maak af met groentekiemen.

Bestel direct de Portugese sardines van Pinhais:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply