Cocktails Food

Maak de lekkerste Caipirão cocktail

Caipirão is een van de meest favoriete cocktails van Licor Beirão liefhebbers. Het werd voor het eerst gemaakt door Professor Eduardo Vicente, docent op de Horeca School van Coimbra, en werd gepresenteerd op het studenten festival, Queima Das Fitas, in 2001. Een combinatie van Portugal en Brazilië kon alleen tot stand komen in een feestelijke omgeving. Limoen, ijs en Licor Beirão. Maar geen suiker. Het recept van deze cocktail zul je niet snel vergeten. Het is het visitekaartje van Licor Beirão.

Caipirão recept

  1. Snij een halve limoen in vieren en leg ze in een glas. Gebruik niet zomaar een glas. Presentatie is minder belangrijk dan de inhoud, maar het smaakt extra lekker als je er iets moois van maakt.
  2. Pureer de Limoen zonder genade, laat al je emoties erop los. Hiermee zorg je ervoor dat de Caipirão een waanzinnig lekkere smaak krijgt.
  3. Voeg zonder aarzelen veel gemalen ijs toe. Met dit ingredient zorg je voor een intens ijzige smaaksensatie.
  4. Voeg 6 cl Licor Beirão toe aan je longdrink glas. Nog heel even en je kunt genieten van deze heerlijke cocktail.
  5. Voeg twee rietjes toe, om samen met je liefde deze Caipirão te delen, of in je 1tje, om het plezier te verdubbelen

Veel plezier!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply