Food Lifestyle Recepten

Heerlijke hapjes met de producten van JOSÉ Gourmet

jose gourmet

Met de producten van JOSÉ Gourmet kan je alle kanten op. Deze week staat in het teken van sardines. In dit artikel staan drie heerlijke recepten voor hapjes met paté van sardines. Deze hapjes zijn zijn erg leuk om te maken voor als snack tijdens een borrel of als voor – of bijgerecht.

Verder over JOSÉ Gourmet

Het assortiment van JOSÉ Gourmet is breed, van olijfolie tot jam en vis. De kwaliteit van JOSÉ Gourmet staat voorop, daarom wordt er rekening gehouden met de seizoenen. De vis wordt bijvoorbeeld alleen gevangen in het seizoen die voor de vissoort het beste is. Zo worden ook het fruit en de olijven geplukt in het perfecte seizoen, wanneer deze op de piek van hun smaak zijn. De traditionele smaken van JOSÉ Gourmet worden gecombineerd met moderne aspecten. Bijvoorbeeld de olijfolie van bomen die meer dan een eeuw oud zijn, maar dan met hete pepers of rozemarijn als twist.

Avocado-sardine paté

Ingrediënten

• een blik sardine paté
• 2 grote avocado’s
• 12 groene olijven
• 3 grote augurken
• 4 eetlepels mayonaise
• 2 eetlepels kappertjes
• 1 scheut worcestersaus
• eventueel 3 tot 4 stengels lente-ui

Bereiding

Pak een kom en doe daar de volgende ingrediënten in: de sardine paté, olijven, augurken, avocado’s, kappertjes en worcesersaus.

Let op: bewaar de schil van de avocado, hierin kan je de paté serveren.

Voeg eventueel de lente-ui en wat peper toe voor extra smaak.
Mix vervolgens met een handmixer alles door elkaar tot een smeuige pasta.

Koel de paté 4 tot 8 voor het opdienen. Voor een leuk plaatje kan je de paté serveren in een halve avocado schil. Pak wat toastjes en smullen maar!

avocado gerecht

Tomatentaartjes

Bereiding

Breng de paté op smaak met wat zout, citroensap en peterselie (bewaar ook nog wat peterselie voor bij het serveren).

Pak vervolgens een grote koekenpas en verwarm deze voor met de olijfolie. Nadat je de tomaten hebt gesneden bak je deze in de hete pan. De plakken tomaat bak je aan beiden kanten voor 1 minuut. Dit zal ervoor zorgen dat ze karameliseren. Zorg ervoor dat je de plakken niet langer dan 1 minuut per kant bakt, dan worden ze te zacht.

Na het bakken, leg je de plakken tomaat op een mooie schaal en verdeel je de paté. Strooi er tot slot nog wat peterselie overheen.

Tip: Kies stevige, niet overrijpe tomaten, anders worden ze tijdens het bakken moes-achtig en vallen ze uit elkaar.

Ingrediënten

• een blik sardine paté
• 1 eetlepel olijfolie
• 4 tomaten (gesneden in plakken van 1,5 cm)
• 2 eetlepels verse bladpeterselie (fijngehakt)
• 1 theelepel citroensap
• ½ citroen (geraspte schil)
• snufje peper
• snufje zout

Portugese hapjes

Crostini’s

Ingrediënten

• een blik sardine paté
• 2 eetlepels olijfolie
• een teentje knoflook
• 1 gesneden stokbrood
• 10 groene olijven
• 1 sjalotje (gesneden)
• 2 eetlepels groene tapenade
• 2 eetlepels mayonaise
• een snufje zout

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 °C. Meng de olijfolie samen met het zout en de knoflook tot een geheel.

Snijd het stokbrood in plakken en bestrijk deze met de knoflookolie. Rooster de plakken vervolgens in de voorverwarmde over voor 10 minuten. Ze zijn goed als ze goudbruin van kleur zijn.

Meng vervolgens de sardine paté met het sjalotje, de tapenade en de mayonaise. Als dit een mooi geheel is, kan je de crostini’s ermee beleggen.

Tot slot snijd je de olijven in plakje. Deze leg je boven op de crostini’s voor een finishing touch.

Tip: als je het stokbrood niet wilt/ kan roosteren in de oven, dan kan je ze ook roosteren in een pan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply