Food Recepten

Bacalhau à Brás recept

Bacalhau à Brás recept

Bacalhau à Brás kun je op veel manieren maken. Dat bewijst ook deze Bacalhau à Brás variant van Jamie Oliver in Night Feasts. Hieronder lees je een traditionelere bereiding, zoals ik zelf de Bacalhau à Brás het lekkerst vind. Maar er zijn ongetwijfeld heel veel Portugezen die dit gerecht nog lekkerder kunnen bereiden.

Eet smakelijk! Bom Proveito!

Ingrediënten

Olijfolie

5 teentjes knoflook

2 grote uien

500 gram aardappelen

± 15 zwarte kwaliteitsolijven

250 gram gedroogde kabeljauw (hier in onze winkel te bestellen)

2 bosjes peterselie

1 bosje koriander

3 eieren

Bereiding

  1. De avond van te voren leg je 250 gram gedroogde kabeljauw in een bak met melk of water. De volgende dag ververs je het water of de melk nog een keer of 3. Goed laten uitlekken voordat je deze waanzinnig lekkere maaltijd gaat bereiden.
  2. Je snijdt 2 grote uien in kleine stukjes evenals 5 teentjes knoflook. Dit mogen er ook 4 zijn, maar niet minder 🙂
  3. Je snijdt eveneens 500 gram aardappelen in flinterdunne stukjes/patatjes.
  4. De knoflook en de uien fruit je tot ze goudgeel zijn, vervolgens voeg je de kabeljauw toe.
  5. Bak de patatjes tot ze nog net niet helemaal bruin/gaar zijn.
  6. Voeg de patatjes aan de kabeljauw toe en voeg 2 of 3 eieren toe. Roer het geheel goed door totdat de eiren een beetje gaan stollen.
  7. Voeg 3/4 Peterselie en alle koriander toe en roer het door elkaar heen.
  8. Vul een ovenschaal met de Bacalhau à Brás en plaats deze nog 10 minuten in een hetelucht oven op 175 graden, anders op 220 graden.
  9. Je haalt de schaal uit de oven en je garneert de ovenschaal met het restant peterselie en de olijven.

 

Serveertip

Met één van onze heerlijke wijnen geef je net dat extraatje aan deze heerlijke maaltijd. Serveer het gerecht op een mooie Portugese schaal of kom. Nu ook verkrijgbaar in onze webwinkel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply