Food Recepten

Gezellig borrelen met een Assa Chouriço

De Portugese chouriço – niet te verwarren met de Spaanse chorizo – is een veel voorkomend ingrediënt in de Portugese keuken en is een ideale smaakmaker voor veel authentieke gerechten zoals arroz de pato, pão com chouriço of in de soep.

Deze heerlijke worst is daarnaast ook ideaal om te eten bij de borrel met bijvoorbeeld een stukje brood, als onderdeel van een tafel met petiscos. Voor zulke gelegenheden hebben de Portugezen een bijzondere methode om de worst te roosteren en zo extra knapperig en smaakvol te maken. Ze gebruiken hiervoor de “assador”. Dit keramische schaaltje is onmisbaar is de keuken van elke Portugees en Portugal-liefhebber.

Benodigdheden

Hoe werkt de assador?

Om de heerlijke smaak van een geroosterde chouriço (of andere worst) te ervaren ga je als volgt te werkt. Haal de chouriço uit zijn verpakking en snijd de worst in alsof je er plakjes van snijdt, maar dan net ver genoeg dat de plakjes nog aan elkaar vastzitten.

Zet de assador op een onderzetter, zoals een houten plank om de tafel of keuken te beschermen. Op de bodem van de assador giet je een glas sterke drank, bijvoorbeeld “aguardente” of bijvoorbeeld brandy, maar pure alcohol kan ook. Controleer of er niets naast of langs de assador is gedruppeld en veeg dit zo nodig weg.


Leg de ingesneden chouriço op de assador en steek de alcohol met een aansteker aan. Met een tang of vork kun je de chouriço na ongeveer 5 minuten omdraaien zodat beide kanten goed geroosterd worden. Het velletje mag hierbij best een beetje zwart worden.

Leg de chouriço op een houten plank en snijd de ingesneden plakjes nu door. Serveer de geroosterde chouriço met wat lekker brood en een goede Portugese rode wijn!

Haal nu hier je eigen Assa Chouriço bij Salinto en geniet van deze lekkernij. Buon appetito!

Recept met dank aan Saudalicious.

Food Recepten

Pudim Flan | Portugese karamelpudding

pudim flan

Een echte klassieker onder de Portugese toetjes; de pudim flan. De hoofdingrediënten van het authentieke recept voor deze pudding zijn eieren, melk, suiker en karamelsaus. De pudding wordt bereid in de oven en heeft een heerlijke zoete, licht bittere karamelsmaak. Met de zakjes van El Mandarin kan iedereen deze heerlijke pudding maken. Je hebt maar drie extra ingrediënten nodig en zonder mixer of oven zet je binnen een handomdraai jouw pudim flan op tafel!

Benieuwd geworden? Bekijk hier het recept.

Continue Reading

Food Recepten

Trifle van witte chocolademousse en rood fruit

alsa

Ben jij ook zo’n toetjesmens? Dan hebben wij een verrukkelijk recept voor je. Deze trifle van witte chocolademousse en rode vruchten is om je vingers bij af te likken, zo lekker!  Voor bij een speciale gelegenheid of zomaar op een doordeweekse dag, dit dessert is voor alle momenten geschikt.
Benieuwd geworden? Bekijk hier het recept.

Continue Reading

Food Halloween Recepten

Sweet Cemetery Chocolademousse

alsa

Ga deze Halloween voor een enge, maar zoete traktatie. Deze beangstigende begraafplaats jaagt niet alleen jouw gasten de stuipen op het lijf, maar zal hen ook doen verlangen naar een overheerlijke chocolademousse. Wij leggen uit hoe je deze lekkernij klaar maakt. Lees je mee?

Continue Reading