Food Recepten

Vier bevrijdingsdag | Boerenkoolsoep met chouriço

Dit weekend op 5 mei is het Bevrijdingsdag in Nederland. We vieren de dag waarop er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In Portugal vieren ze een vergelijkbare Bevrijdingsdag maar dat is niet komende zaterdag. De Portugese vieren namelijk de dag van de revolutie op 25 april. Hier wordt de Anjerrevolutie herdacht, de geweldloze, militaire staatsgreep die een einde bracht aan de autoritaire Estado Novo.

Om Bevrijdingsdag & de dag van de revolutie te vieren geven wij hieronder het recept voor Portugese boerenkoolsoep met chouriço . Lekkere vaderlandse boerenkool in een Portugees jasje!

Continue Reading

Food Recepten

Bacalhau com natas | Portuguese Soul Kitchen

bacalhau com natas
Met bacalhau kan je veel verschillende gerechten maken. We zijn op zoek gegaan naar een goed recept en vonden Portuguese Soul Kitchen. Dit is een YouTube kanaal en een website dat vol staat het heerlijke Portugese gerechten. Voor vandaag hebben we het recept van de bacalhau com natas! Lees verder voor de instructies!

Continue Reading

Food Recepten

Portugese Soul Kitchen | Pastéis de Nata

pastéis de nata
Pastéis de Nata zijn ontzettend lekker en leuk om een keer thuis te maken. We zijn op zoek gegaan naar een goed recept en vonden Portugese Soul Kitchen. Dit is een YouTube kanaal en een website wat vol staat het heerlijke Portugese gerechten. Voor vandaag hebben we het recept van de Patéis de Nata! Lees verder voor de instructies!

Continue Reading

Food Recepten

Chocoladecake van Alsa

Chocoladecake
Bijna iedereen houdt van chocolade en je kan er ontzettend veel van maken. Repen, pudding, cake, mousse, ijs, koekjes en ga zo maar door. Ook voor desserts is chocolade een favoriet. Dit keer hebben wij een heerlijk recept voor je uitgekozen: een chocoladecake van Alsa! En het is niet zomaar een cake. Hij is namelijk opgerold met daartussen chocolademousse. Hmm, bij mij loopt het water al in de mond!

Lees verder voor het volledige recept.

Continue Reading

Travel

In de winter naar Portugal

Winter in Nederland betekent regen en kou, en als we geluk hebben sneeuw. Sommigen gaan op vakantie in de winter om de zon op te zoeken of om even van huis te zijn in de grauwe tijd. Heerlijk! Maar waarheen? Portugal natuurlijk! Er is net zo veel te doen in de winter als in de zomer, lees snel verder als je benieuwd bent!

Continue Reading

Food Restaurants

Nata Lisboa in Amsterdam

NATA Lisboa
Pastel de Belém of Pastéi de Nata, wie kent ze niet? De overheerlijke roomgebakjes uit Portugal! Deze gebakjes zijn een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken. In Portugal vind je deze gebakjes daarom op heel veel plekken, in bijna elke straat zit er wel een bakker die de gebakjes verkoopt. In Nederland is dat helaas wat lastig. Gelukkig hebben we een plek gevonden! Een hele leuke plek zelfs: NATA Lisboa. Een winkel speciaal voor deze Portugese lekkernij!

Continue Reading

Food Restaurants

Café restaurant Stork | Een uniek visrestaurant

restaurant stork
Café restaurant Stork is een uniek visrestaurant in Amsterdam. Het restaurant is gespecialiseerd in het maken van heerlijke schelp- en schaaldiergerechten. Je kunt uitstekend terecht voor een heerlijke lunch, lekker borrelen of uitgebreid dineren. Ben je een echte visliefhebber? Dan is Stork the place to be!

Continue Reading

Lifestyle

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

Dierenhulp
Dit keer zetten we een goed doel in het zonnetje, namelijk Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal. De stichting bestaat al sinds 2004 en zet zich in voor honden en katten binnen Europa. Ze zijn begonnen in Spanje en zetten zich nu in meerdere landen in met behulp van projecten. Ben je ook een dierenliefhebber? Lees dan verder! Continue Reading