Food Recepten

Pinhais Sardines

Gesorteerd op de beste kwaliteit, op smaak gebracht met verse ingrediënten en stuk voor stuk verpakt met de hand. Deze Portugese sardines van Pinhais zitten boordevol smaak en passie en dát proef je. Het merk Pinhais werd in 1920 opgericht door vier partners en is gedurende de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een bedrijf dat duurzaamheid niet uit het oog is verloren en haar recepten continu blijft perfectioneren.

Gelukkig kunnen we vanaf nu ook in Nederland van deze heerlijke visjes genieten!

De Portugese sardines zijn verkrijgbaar in vier heerlijke varianten. Lekker als hapje, door de pasta of op een stukje brood. Wil je meer inspiratie? Lees snel door voor meer leuke ideeën met de verschillende sardines uit blik.

 

Zoete aardappel toast met avocado spread en
Pinhais sardines in pikante olijfolie

  • Besprenkel wat zoete aardappel schijfjes met de olijfolie uit het blikje sardines en grill ze aan beide kanten in de gillpan.
  • Prak een avocado fijn en breng op smaak met een kneepje citroen, peper en zout.
  • Besmeer de zoete aardappel toasts met de avocado spread en verdeel de sardines hier overheen.
  • Voor nóg wat extra pit; strooi er wat piri piri flakes overheen.

Toast met tomatensalsa en Pinhais sardines in olijfolie

  • Rooster of grill wat sneetjes lekker brood.
  • Snijd een tomaat in blokjes, wat olijfjes doormidden en versnipper een kleine ui. Meng dit met wat citroensap, olijfolie uit het blikje sardines, peper, zout en verse peterselie.
  • Beleg het brood met de tomatensalsa en leg hier bovenop de sardines in olijfolie.

Gegrilde aubergine met yoghurtsaus en sardines in pikante tomatensaus

  • Snijd een aubergine in de lengte in plakken. Besprenkel ze met wat zuivere olijfolie en grill ze in een grillpan. Kruid met wat peper en zout.
  • Schep een eetlepel volle yoghurt op elke plak aubergine en verdeel de pittige tomatensaus uit het blikje sardines over de plakken.
  • Leg de sardines hier bovenop en maak af met wat granaatappelpitjes.

Komkommersalade met sinaasappel, avocado en Pinhais sardines in tomatensaus

  • Meng komkommer-, sinaasappel- en avocado schijfjes met wat dunne plakjes radijs, munt, peper en zout.
  • Verdeel hier overheen de sardines in tomatensaus en maak af met groentekiemen.

Bestel direct de Portugese sardines van Pinhais:

Food Recepten

Gezellig borrelen met een Assa Chouriço

De Portugese chouriço – niet te verwarren met de Spaanse chorizo – is een veel voorkomend ingrediënt in de Portugese keuken en is een ideale smaakmaker voor veel authentieke gerechten zoals arroz de pato, pão com chouriço of in de soep.

Deze heerlijke worst is daarnaast ook ideaal om te eten bij de borrel met bijvoorbeeld een stukje brood, als onderdeel van een tafel met petiscos. Voor zulke gelegenheden hebben de Portugezen een bijzondere methode om de worst te roosteren en zo extra knapperig en smaakvol te maken. Ze gebruiken hiervoor de “assador”. Dit keramische schaaltje is onmisbaar is de keuken van elke Portugees en Portugal-liefhebber.

Benodigdheden

Hoe werkt de assador?

Om de heerlijke smaak van een geroosterde chouriço (of andere worst) te ervaren ga je als volgt te werkt. Haal de chouriço uit zijn verpakking en snijd de worst in alsof je er plakjes van snijdt, maar dan net ver genoeg dat de plakjes nog aan elkaar vastzitten.

Zet de assador op een onderzetter, zoals een houten plank om de tafel of keuken te beschermen. Op de bodem van de assador giet je een glas sterke drank, bijvoorbeeld “aguardente” of bijvoorbeeld brandy, maar pure alcohol kan ook. Controleer of er niets naast of langs de assador is gedruppeld en veeg dit zo nodig weg.


Leg de ingesneden chouriço op de assador en steek de alcohol met een aansteker aan. Met een tang of vork kun je de chouriço na ongeveer 5 minuten omdraaien zodat beide kanten goed geroosterd worden. Het velletje mag hierbij best een beetje zwart worden.

Leg de chouriço op een houten plank en snijd de ingesneden plakjes nu door. Serveer de geroosterde chouriço met wat lekker brood en een goede Portugese rode wijn!

Haal nu hier je eigen Assa Chouriço bij Salinto en geniet van deze lekkernij. Buon appetito!

Recept met dank aan Saudalicious.

Food Recepten

Pudim Flan | Portugese karamelpudding

pudim flan

Een echte klassieker onder de Portugese toetjes; de pudim flan. De hoofdingrediënten van het authentieke recept voor deze pudding zijn eieren, melk, suiker en karamelsaus. De pudding wordt bereid in de oven en heeft een heerlijke zoete, licht bittere karamelsmaak. Met de zakjes van El Mandarin kan iedereen deze heerlijke pudding maken. Je hebt maar drie extra ingrediënten nodig en zonder mixer of oven zet je binnen een handomdraai jouw pudim flan op tafel!

Benieuwd geworden? Bekijk hier het recept.

Continue Reading