023 205 2012
Winkelwagen

bakkeljauw

Op zoek naar echte bakkeljauw van hoge kwaliteit? Dan ben je bij Salinto aan het juiste adres!


De gedroogde en gezouten kabeljauw die je in onze webwinkel kunt bestellen is duurzaam gevangen in de Noorse zee. Onze hoge kwaliteit bakkeljauw wordt met de hand geproduceerd. Alleen de beste en meest verse kabeljauw worden geselecteerd om vervolgens te zouten en te drogen volgens traditionele methoden.

Hygiëne is een belangrijk onderdeel van ons productie- en bewaarproces. Wij bewaren de bakkeljauw niet in open bakken die aan stof of schadelijke buitenlucht kan worden blootgesteld. De kabeljauw wordt verpakt in onze eigen Salinto verpakking en wordt gekoeld bewaard. Onze merk verpakking is voorzien van een sticker met alle wettelijke informatie, houdbaarheidsdatum en een Europees keurmerk.

De kabeljauw is gezouten en gedroogd is en daarom met de post worden verstuurd. Na ontvangst kunt u de bakkeljauw tot een jaar in de koelkast bewaren. Op elke verpakking staat een houdbaarheidsdatum.

Omdat Salinto u de beste kwaliteit wilt bieden, maken wij in onze webwinkel onderscheid in de Body en de Wings van de kabeljauw:

Bakkeljauw Body is het midden gedeelte van de vis en deze stukken zijn de dikkere gedeelten van de vis. Deze stukken zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld ovengerechten.

Bakkeljauw Wings zijn het dunnere gedeelte van de kabeljauw maar net zo lekker! Deze stukken zijn geschikt voor bijvoorbeeld het maken van pasteitjes, Bacalhau à Brás, een broodje bakkeljauw of een lekkere soep.

Bakkeljauw tails Dit is de staart van de vis en wordt vaak voor soep gebruikt.

Bakkeljauw snippers De kabeljauw snippers zijn graatloos van hoge kwaliteit en koop je in een zak van 1kg. Dit wordt vaak gekocht door onze Surinaamse vrienden en vriendinnen. 

Daarnaast verkopen wij ook Koolvis, Saithe of de Latijnse benaming Pollachius Virens. Deze koolvis is gezouten en gedroogd op dezelfde manier als onze bacalhau. De koolvis is in vergelijking met de bacalhau iets donkerder en sterker van smaak, maar zeer geschikt voor gerechten in de Portugese, Spaanse, Italiaanse en Surinaamse keuken.

Recept broodje bakkeljauw
Op onze blog vind je de lekkerste recepten. Ook vind je hier hoe je een overheelrijk broodje bakkeljauw kunt maken

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren